Autohoes voor in de winter

De meeste liefhebbersauto’s worden in de winter lekker veilig en droog gestald in een garage of andere overdekte voorziening. Wanneer een dergelijke voorziening (tijdelijk) niet voor handen is, is het een goed idee om een oldtimer, cabriolet of sportwagen te beschermen tegen winterse buien met een autohoes voor in de winter. Waarom lichten we in dit artikel graag toe.

Autohoes sneeuw

Valt er in de winter sneeuw op een auto, dan kan dat vast vriezen of zich ophopen op het oppervlak van de auto, waardoor het lakwerk kan beschadigen en corrosie kan veroorzaken. Een goede autohoes sneeuw voorkomt direct contact tussen sneeuw en de auto wat dit en eventuele bevriezing van kwetsbare onderdelen voorkomt.
Frozen car windshield covered with ice and snow on a winter day. Close-up view.
Frozen car windshield covered with ice and snow on a winter day. Close-up view.

Autohoes vorst

Bij temperaturen onder het nulpunt, kunnen kwetsbare onderdelen - zoals ruitenwissers en deurrubbers - makkelijk vast- of kapotvriezen. Doordat een autohoes vorst een laagje creëert tussen de koude lucht en de auto zal dit minder snel gebeuren. Ook de temperatuur onder de hoes zal net wat hoger zijn dan erbuiten wat o.a. voor de accu van de auto prettig is. Ook het bevriezen van de autoruiten wordt door een hoes voorkomen. Dat scheelt krabben mocht u de auto voor een winterse rit onder de hoes vandaan halen.
Frozen car windshield covered with ice and snow on a winter day. Close-up view.
Frozen car windshield covered with ice and snow on a winter day. Close-up view.

Autohoes hagelbestendig

Een winterse bui die flinke schade kan veroorzaken is hagel met als gevolg deuken, krassen of zelfs barsten in het lakwerk. Een autohoes hagelbestendig vermindert de impact die hagelstenen op een auto kunnen hebben wat zulke schade helpt voorkomen. Ook de kans op hagelschade aan ramen en spiegels wordt aanzienlijk vermindert dor het gebruik van een goede autohoes.

Autohoes waterdicht

De meest voorkomende neerslag is regen, ook in de winter. Langdurige blootstelling aan vocht kan een variëteit aan autoproblemen veroorzaken zoals roest, schimmel of niet goed functionerende elektra. Een autohoes waterdicht zorgt dat regenbuien geen kans krijgen deze problemen te veroorzaken. Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel, neem dan gerust contact met ons op.

Advies nodig? We helpen u graag!

Andere contactopties