Motorhoes BMW R 1200 RT

De BMW R 1200 RT werd geïntroduceerd in 2004 als opvolger van de R 1150 RT. Een machine die sportiviteit en comfort prachtig combineert. In 2010 kreeg de R 1200 RT een facelift en werd het uiterlijk op enkele punten aangepast.

Perfect-fit voor BMW R 1200 RT
Beschikbaar in een binnen- en buitenvariant
Uit voorraad leverbaar

BMW R 1200 RT beschermen

Wie niet dagelijks rijdt op zijn R 1200 RT of in de wintermaanden zelfs geheel niet, kan zijn motorfiets droog en schoon houden met een goede BMW R 1200 RT motorhoes. Zo weet u zeker dat uw motor altijd schoon en droog is voor een volgende rit.

Binnengebruik

Parkeert u uw R 1200 RT in een droge garage of schuur, dan kunt u voor het schoonhouden van uw motor het best een indoor motorhoes gebruiken. Belangrijkste kenmerk van een motorhoes voor binnen is dat het materiaal ademend is en daarmee eventueel condens zoveel als mogelijk voorkomt. Zet u uw motor aan het begin van de winter schoon onder een indoor motorhoes, dan haalt u deze de volgende lente er schoon weer onder vandaan. Het assortiment motorhoezen van DS COVERS bestaat o.a. verschillende motorhoezen voor binnengebruik.

Buitengebruik

Stalt u uw BMW R 1200 RT om welke reden dan ook in de buitenlucht, dan zijn andere zaken belangrijk, zoals waterdichtheid en ventilatie/ademend vermogen. Een outdoor motorhoes wordt in de eerste plaats vaak gebruikt om een motor droog te houden en te beschermen tegen regen. Het materiaal moet daarom dus 100% waterdicht zijn. Maar eventueel (condens)vocht dat zich onder de hoes bevindt, moet wel makkelijk kunnen ontsnappen. In zowel onze DELTA als ALFA motorhoezen zijn hiervoor op slimme posities afgedekte ventilatieflappen aangebracht, die dit eventuele vocht afvoeren.

Top- en/of zijkoffers

Neemt u veelvuldig wat meer bagage mee op uw BMW R 1200 RT en heeft u top- en/of zijkoffers gemonteerd, dan kan het zijn dat een motorhoes met reguliere pasvorm niet (goed) past. Daarom hebben wij onze ALFA motorhoezenlijn ook uitgevoerd in een zg. Topcase range.

Heeft u enkel zijkoffers gemonteerd van een redelijk normaal formaat, dan kunt u gewoon kiezen voor de door ons aanbevolen reguliere maat van de DELTA of ALFA motorhoes. Wellicht zal de motorhoes hierdoor bij het achterwiel iets hoger vallen, maar dit zal de bescherming niet te kort doen. Heeft u (ook) een topkoffer gemonteerd en wilt u deze laten zitten wanneer u een motorhoes gebruikt? Ga dan voor onze ALFA Topcase motorhoes. Deze is op de positie qua vorm aangepast op een topkoffer en zal mooi/goed om uw BMW R 1200 RT zitten.

Maatadvies voor BMW R 1200 RT

Maatadvies om de juiste BMW R 1200 RT motorhoes te selecteren vindt u op de pagina ‘Motorhoes BMW’. Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel, neem gerust contact met ons op. Meer over deze prachtige machine leest u o.a. op de Wikipedia pagina van de BMW R 1200 RT.