Motorhoezen voor buiten

Niet iedere motorrijder heeft altijd de beschikking over een garage of andere overdekte gelegenheid om zijn/haar motor droog te stallen. Gelukkig kunnen de meeste moderne motoren ook prima buiten worden geparkeerd voor een langere periode.

Een nadeel dat wel kleeft aan langdurig/veelvuldig buiten parkeren, is dat een motor nat en vies wordt vanwege de verschillende weertypen die ons kikkerlandje kent. En zeg nou zelf: niets vervelender dan een motor die vies wordt zonder dat er ook maar één meter op is gereden. Precies dat vonden wij nou ook en daarom zijn wij in 2012 DS COVERS begonnen ;-).

Waterdichte motorhoes

Eén van de belangrijkste aspecten zo niet hét belangrijkste aspect van een motorhoes voor buiten is dat deze 100% waterdicht moet zijn. Je wil immers altijd weg kunnen rijden op een volledig droge motor en deze niet eerst droog moeten maken. De ALFA en DELTA motorhoezen zijn beide gemaakt van 100% waterdicht 300D polyester materiaal.

Dit 300D polyester materiaal is met grote dichtheid geweven uit sterke polyester draden, aan de binnenzijde voorzien van een waterdichte PU coating en aan de buitenzijde van een waterafstotende coating. Dit zorgt ervoor dat het doordringen van water geen kans krijgt en het materiaal lang in topconditie blijft, ook bij intensief gebruik.

Motorhoes buiten ademend

Ondanks het waterdichte materiaal dat wij gebruiken voor onze motorhoezen, kan vocht zich op één van volgende wijzen toch ophopen onder een motorhoes:

 • De motor is niet volledig afgekoeld wanneer de motorhoes wordt geplaatst. Wanneer de motor onder de hoes afkoelt en temperatuurverschillen ontstaan tussen binnen en buiten de hoes, kan er condensvocht ontstaan.
 • De motor is op een vochtige ondergrond / boven een plas geplaatst. Wanneer dit vocht verdampt/opstijgt, kan het zich ophopen onder de motorhoes.
 • De motor is niet volledig droog wanneer de motorhoes over de motor wordt geplaatst.

  Om in deze situaties vocht zoveel mogelijk de gelegenheid te geven om onder hoes vandaan te ontsnappen, zijn al onze motorhoezen aan beide zijden voorzien van twee afgedekte ventilatie-openingen. Deze veroorzaken een luchtstroom waarbij vocht door de openingen naar buiten kan.
 • Motorhoes voor de winter

  In de winter krijgt een buiten geparkeerde motor te maken met o.a. regen, vorst en soms zelfs sneeuw. Ook waait het over het algemeen in de herfst/winter harder dan in de lente/zomer. Daarmee krijgt een motorhoes die voornamelijk in de winter wordt gebruikt het zwaarder te verduren dan een hoes die in de zomer wordt gebruikt. Zeker relevant om mee te nemen in de selectie van een motorhoes.

  Binnen het assortiment van DS COVERS is de ALFA motorhoes de meer voor het winterseizoen geschikte motorhoes. Het is de ‘zwaardere’ hoes in ons assortiment en daarmee het best bestand tegen de genoemde weerselementen.

  Motorhoes voor de zomer

  Rijdt u uw motor voornamelijk in het ‘motorseizoen’ en staat deze dan bij uw huis buiten geparkeerd? Dan zou de DELTA motorhoes voor u een slimme keuze kunnen zijn. Het is een compacte, redelijk lichtgewicht motorhoes en daarmee perfect voor het beschermen van uw motor in de lente/zomer tegen regen en stof. Maar denk ook zeker aan stuifmeel of vogelpoep.

  Doordat de DELTA motorhoes redelijk klein is op te vouwen in de meegeleverde opbergzak, is het ook dé ideale motorhoes om mee te nemen op een motorvakantie.

  Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel, neem dan gerust contact met ons op.