Autohoezen voor buiten

Het veilig en droog binnen stallen van een auto is niet altijd en overal mogelijk. Wanneer u genoodzaakt bent uw klassieker, sportauto of cabriolet voor een wat langere tijd buiten te stallen, dan valt het zeker te overwegen een autohoes voor buiten te gebruiken.

Bij wat langer durende stilstand van uw bolide kan een autohoes voor buiten bescherming bieden tegen UV-stralen die de autolak kunnen doen verbleken. Het voorkomt ook dat vuil, stuifmeel en vogelpoep zich ophopen. Hierdoor blijft de auto langer schoon en hoeft deze minder vaak gewassen te worden. Bovendien kan het de auto beschermen tegen krassen en lichte deuken die kunnen ontstaan door weersomstandigheden of passerende personen. Dit alles helpt de waarde van de auto te behouden en vermindert onderhoudskosten op lange termijn.

Autohoes waterdicht

De verschillende autohoezen voor buitengebruik van DS COVERS zijn 100% waterdicht. Dat is belangrijk omdat regenwater zo niet door de hoes heen kan dringen en de auto kan bereiken. Vooral bij langdurige blootstelling aan water/vocht kan roestvorming en/of schimmelgroei ontstaan of kunnen elektrische componenten beschadigd raken. Vanzelfsprekend is het hier wel belangrijk dat een auto volledig droog (en schoon) onder een autohoes wordt gezet.

Ademende autohoes voor buiten

Ondanks het waterdichte materiaal dat wij gebruiken voor onze verschillende autohoezen, kan vocht zich op één van de volgende wijzen toch ophopen onder een autohoes voor buiten:

 • De auto is niet volledig afgekoeld wanneer de autohoes over de auto wordt geplaatst. Daardoor ontstaat er een verschil in temperatuur tussen binnen en buiten de hoes, wat condensvocht veroorzaakt.
 • De auto is geparkeerd op een vochtige ondergrond / boven een plas. Wanneer dit vocht verdampt/opstijgt, kan het zich ophopen onder de autohoes.
 • De auto is niet volledig droog wanneer de autohoes wordt geplaatst. Plaats een autohoes bijvoorbeeld niet vlak nadat u de auto heeft (laten) wassen.

  Het materiaal van onze autohoezen is in die zin waterdicht doordat de middelste PU laag geen water van buiten naar binnen kan laten. Andersom - van binnen naar buiten - is het materiaal licht ademend en in staat om vocht af te voeren. Onze MAXX autohoezen met een universele pasvorm zijn tevens voorzien van afgedekte ventilatieopeningen waardoor vocht kan ontsnappen. Bij langdurig gebruik adviseren wij om met enige regelmaat de toestand onder de hoes te controleren.

 • Autohoezen voor de zomer

  De zomer is bij uitstek hét seizoen is voor een cabriolet, klassieker of sportwagen. Dit seizoen heeft ook een aantal zaken in petto die men liever niet op de auto ziet belanden. Denk aan stuifmeel, boomhars en/of stof (saharazand). Moet een auto in de zomer noodgedwongen wat langer buiten staan, dan kan het zinnig zijn deze tegen genoemde zaken te beschermen met een goede autohoes.

  DS COVERS kent voor wat betreft autohoezen voor buiten hoofdzakelijk twee soorten: de MAXX autohoes en de SUNN autohoes. De MAXX autohoes is universele beschermhoes welke uit voorraad leverbaar is in verschillende carrosserievormen en maten. De SUNN autohoes maken wij op bestelling volledig op maat naar het model van de auto in kwestie. Hierbij heeft u keuze uit verschillende mogelijkheden (o.a. kleuren, naadafwerkingen, bedrukkingen) om de hoes volledig aan te passen aan het uiterlijk van uw auto.

  Mocht u enkel het (cabrio)dak willen beschermen / schoon willen houden, dan bieden wij ook de ROOF dakhoes aan. Een eenvoudig te plaatsen hoes die enkel het dak van uw auto/cabriolet beschermd tegen bijvoorbeeld stuifmeel, vogelpoep en/of boomhars. De ROOF dakhoes is uit voorraad leverbaar in 3 maten.

  Autohoezen voor de winter

  Veruit de meeste ‘plezierauto’s’ staan ‘s winters veilig en droog gestald in een garage of autohotel. Toch kunnen er uiteenlopende redenen zijn dat een sportauto, cabriolet of oldtimer in deze natte, koude periode van het jaar een tijdje in de openlucht moet doorbrengen. Om deze dan te beschermen tegen vorst, sneeuw en regen gebruikt u een goede autohoes voor buiten: de MAXX autohoes met universele pasvorm of SUNN autohoes die we volledig op maat maken.

  Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel, neem dan gerust contact met ons op.

  Advies nodig? We helpen u graag!

  Andere contactopties