Beschermhoes voor fatbike

Fatbikes zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De ‘dikke-banden-fietsen’ hebben extra brede banden en zijn ideaal voor het fietsen op zachter ondergronden van sneeuw, zand en modder. Populaire merken zijn o.a. Knaap, Phatfour, Brekr en Ruff-Cycles. Het beschermen van een fatbike kan zeker zinvol zijn. In dit artikel leggen we uit waarom.

Weersinvloeden

Staat uw fatbike met regelmaat buiten, dan beschermt u deze eenvoudig met een goede beschermhoes tegen de verschillende weersinvloeden. Iedere fatbike bevat gevoelige electronische en mechanische onderdelen die het niet prettig vinden om te worden blootgesteld aan regen, stof en vuil. Met een fatbike beschermhoes voorkomt u dat deze componenten vies worden tijdens de stalling van uw fiets en bespaart u zichzelf een schoonmaakbeurt en zo blijft de bike langer in goede conditie.

Transport

Fatbikes zijn de ideale fietsen om mee te nemen op vakantie achterop de camper/caravan. Wat is er heerlijker dan rond cruisen over de boulevard op uw vakantiebestemming? Tijdens de reis op de fietsdrager kan de fatbike echter behoorlijk vies worden. Door deze te beschermen met een goede fietsbeschermhoes, blijf deze tijdens de rit lekker schoon en kunt u eenmaal op uw vakantieadres gearriveerd, direct richting strand! Of het terras. Of het zwembad. Of …

Diefstal

Dat fatbikes steeds populairder zijn, hadden we al genoemd. Helaas stijgt het aantal diefstal-meldingen van fatbikes evenredig. Staat uw bike met regelmaat buiten geparkeerd? Dan onttrekt u deze aan het zicht door er een beschermhoes overheen te doen. De fietsbeschermhoezen van DS COVERS zijn voorzien van een slotgat waarmee u de hoes m.b.v. een kettingslot gemakkelijk vast zet aan de fatbike. Zo houdt u deze niet alleen droog en schoon, maar vermindert de kans op diefstal ook nog eens aanzienlijk.

Welke hoes voor mijn fatbike?

De METZ en SWIFT fietshoezen zijn perfect passend over iedere fatbike. Beide zijn 100% waterdicht en daarmee geschikt voor buitengebruik. Mocht u een fatbike mee willen nemen achterop de camper of caravan, dan is de STAR of EAGLE II fietsdragerhoes de beste keus.

Heeft u vragen over het gebruik van een fietsbeschermhoes voor een fatbike, neem dan zeker even contact met ons op. We helpen u graag!

Advies nodig? We helpen u graag!

Andere contactopties