Gebruiks- en onderhoudstips

Wanneer u onderstaande gebruiks- en onderhoudtips in acht neemt, heeft u het meest en langst plezier van uw DS COVERS beschermhoes.

Motor- / scooterhoezen

1. Verzeker u zelf ervan dat u uw motor of scooter voldoende is afgekoeld voordat u de beschermhoes plaatst. Met name een uitlaat kan honderden graden heet worden waardoor de hoes kan versmelten met de uitlaat. U voorkomt dit door deze eerst af te laten koelen.

2. Plaats uw motor of scooter altijd op een stabiele ondergrond en zorg ervoor dat deze stevig staat, liefst zoveel mogelijk uit de wind. Door het gebruik van een beschermhoes kan uw motor of scooter meer wind vangen en mogelijk omvallen.

3. Voorkom algvorming door uw motor/scooter met hoes niet onder een boom of naast een struik te zetten.

Autohoezen

4. Zorg ervoor dat uw auto geheel droog en schoon is voordat u er een in- of outdoor autohoes overheen plaatst.

5. Het plaatsen van een autohoes gaat in veel gevallen net wat gemakkelijker met z’n tweeën.

6. Gebruik een outdoor autohoes bij voorkeur maximaal enkele dagen achtereen. Gebruikt u een autohoes buiten voor langere periode, haal deze dan één keer in de één a twee weken van de auto af om te ventileren, zeker als het veel regent/vochtig is. Ondanks de ventilatiemogelijkheden kan er op vele manieren vocht onder de hoes komen/ontstaan.

7. Is uw auto recent gespoten? Verzeker uzelf er dan van dat de lak volledig uitgehard is voordat u een outdoor autohoes gebruikt. Door zonneschijn kan de temperatuur onder de hoes hoog oplopen wat bij een niet volledig uitgeharde autolak blaasjes kan veroorzaken.

Fietshoezen

8. Gebruikt u één van onze fietshoezen op een fietsdrager, dan adviseren wij deze extra vast te zetten met spanbanden of bagagebinders om zo snelle slijtage door klapperen in de wind te voorkomen.

Onderhoudstips

9. Probeer plassen regenwater op uw hoes zoveel mogelijk te voorkomen. Controleer na een hevige regenbui altijd op plassen regenwater en verwijder deze zonodig.

10. Schoonmaken van de beschermhoes:
– Los vuil met een zachte borstel afborstelen.
– Beschermhoezen alleen met leidingwater afspoelen.
– Geen zeep o.i.d. gebruiken bij het schoonmaken, dit beschadigt de waterdichte coating.

11. Vlekken verwijderen:
– Vogelpoep: zoveel mogelijk eraf spoelen met water en het restant, wanneer dit droog is, eraf borstelen met een zachte borstel.
– Harsdruppels met een lepel voorzichtig wegscheppen, restanten laten drogen en daarna voorzichtig tussen de vingers verpulveren.

12. Voor het behoud van uw beschermhoes is het noodzakelijk deze schoon en droog op te bergen.