Gebruik en onderhoud

Hieronder treft u een serie gebruiks- en onderhoudstips. Door deze toe te passen, heeft u meer en langer plezier van uw DS COVERS-product. Mocht u naar aanleiding hiervan vragen/opmerkingen hebben, neem dan contact met ons op.

Droog en schoon
Verzeker uzelf ervan dat uw auto/fiets/motor/scooter geheel droog en schoon is voordat u er een beschermhoes overheen plaatst.

Afkoelen
Verzeker u zelf ervan dat uw auto/motor/scooter volledig is afgekoeld voordat u er een beschermhoes overheen plaatst. Met name een uitlaat kan erg heet worden waardoor de hoes kan versmelten met de uitlaat. Ook kan condensvocht ontstaan wanneer het voertuig niet volledig is afgekoeld. U voorkomt dit door het voertuig eerst volledig af te laten koelen.

Controleren
Ondanks dat het materiaal van de beschermhoezen voor buitengebruik waterdicht is, kan vocht op verschillende wijzen onder een outdoor beschermhoes terecht komen. Bijvoorbeeld door optrekkend vocht vanaf de onderzijde, condensatievocht door een temperatuurverschil tussen binnen en buiten de hoes of wanneer het voertuig niet volledig droog onder de hoes is gezet – na het wassen in een carwash is een auto ondanks dat deze wordt droog geblazen niet volledig droog. Bij gebruik van een beschermhoes voor buitengebruik adviseren wij om regelmatig (wekelijks) de toestand onder de beschermhoes te controleren. Controleer sowieso na iedere (forse) regenbui wanneer de betreffende beschermhoes op een voornamelijk in de schaduw liggende plek wordt gebruikt.

Plassen regenwater
Probeer plassen regenwater op een beschermhoes zoveel mogelijk te voorkomen. Controleer na een hevige regenbui altijd op plassen regenwater en verwijder deze zonodig.

Ventileren
Gebruik een beschermhoes voor buitengebruik bij voorkeur maximaal enkele dagen achtereen. Gebruikt u een beschermhoes buiten voor een langere periode, haal deze dan één keer in de één/twee weken van uw voertuig af om te ventileren, zeker als het veel regent/vochtig is. Ondanks de ventilatiemogelijkheden kan er op vele manieren vocht onder de beschermhoes komen/ontstaan. Plaatst u de beschermhoes vervolgens opnieuw over uw voertuig, verzeker uzelf er dan van dat beide volledig droog zijn.

Algvorming
Voorkom algvorming op de beschermhoes door uw auto/motor/scooter met beschermhoes niet gedurende een langere periode onder een boom of naast een struik te zetten.

Autolak/wax/coating
Is uw auto/motor/scooter recent gespoten of behandeld met bijvoorbeeld een glass coating of wax? Verzeker uzelf er dan van dat de lak/(wax)coating volledig uitgehard is voordat u een outdoor beschermhoes gebruikt. Door zonneschijn kan de temperatuur onder de beschermhoes hoog oplopen wat bij een niet volledig uitgeharde lak blaasjes zou kunnen veroorzaken.

Ondergrond
Plaats uw auto/motor/scooter altijd op een droge ondergrond. Wanneer er zich makkelijk plassen onder het voertuig kunnen vormen, kan vocht eenvoudig optrekken en onder de beschermhoes terecht komen. In het geval van een motor/scooter: zorg ook voor een stabiele ondergrond, liefst zoveel mogelijk uit de wind. Door het gebruik van een beschermhoes kan uw motor/scooter meer wind vangen en daardoor mogelijk omvallen.

Schoonmaken van een beschermhoes
– Los vuil met een zachte borstel afborstelen.
– Beschermhoezen alleen met leidingwater afspoelen.
– Geen zeep o.i.d. gebruiken bij het schoonmaken, dit beschadigt de waterdichte coating.

Vlekken verwijderen
– Vogelpoep: zoveel mogelijk eraf spoelen met water en het restant, wanneer dit droog is, eraf borstelen met een zachte borstel.
– Harsdruppels met een lepel voorzichtig wegscheppen, restanten laten drogen en daarna voorzichtig tussen de vingers verpulveren.

Opbergen
Voor het behoud van uw beschermhoes is het noodzakelijk deze schoon en droog op te bergen, bijvoorbeeld in de meegeleverde opbergzak.

Onderhoudsspray
Langdurige blootstelling aan UV-straling heeft een verminderende uitwerking op de waterdicht- en afstotendheid van een beschermhoes voor buiten. Daarom is het raadzaam een hoes die intensief gebruikt wordt, eens per jaar opnieuw te behandelen met een onderhoudsspray zodat deze uw auto/motor/fiets weer optimaal kan beschermen.

Gebruik tijdens transport
Let op: behalve de STAR en EAGLE II fietsdragerhoezen zijn, zijn geen van onze beschermhoezen speciaal ontwikkeld voor gebruik tijdens transport. Wenst u één van onze beschermhoezen toch te gebruiken tijdens transport van uw auto/fiets/motor/scooter op bijvoorbeeld een fietsen-/scooterdrager achter een camper/caravan of op een motor-/autotrailer, dan adviseren wij deze extra vast te zetten met spanbanden of bagagebinders om zo snelle slijtage door klapperen in de wind te voorkomen. Controleer na enkele km’s de status van de hoes grondig en daarna bij iedere stop.