Motorhoezen voor binnen

Het overgrote deel van de motoren in Nederland, staat in de herfst- en wintermaanden stil. Ofwel binnen of buiten gestald. Motoren die buiten staan, worden vaak beschermd door middel van een outdoor motorhoes.

Binnen gestalde motoren worden lang niet altijd onder een motorhoes gezet. Toch kan een motor ook in de garage of schuur vies worden, waardoor je in de lente weer flink aan de bak moet voordat je er weer op uit kunt. Ook een krasje door langslopen of een huisdier dat het heerlijk vindt een slaapje te doen op jouw tweewieler is in de lak zo gemaakt. Dat is onder andere waarom we ook een serie motorhoezen voor binnen in ons assortiment hebben opgenomen.

Motorhoes stofvrij

De meeste garages/schuren waar een motor ’s winters wordt gestald, worden niet wekelijks schoongemaakt. En doordat er vaak ook verschillende (klus)werkzaamheden plaatsvinden in dezelfde ruimte, kunnen voor het winterseizoen gestalde motoren behoorlijk stoffig worden, ook op lastig schoon te maken plekken.

Het is daarom zeker aan te bevelen om een motor in bovenstaande situaties te beschermen met een indoor motorhoes. DS COVERS heeft hiervoor twee typen in het assortiment: de ‘basic’ FOX motorhoes en de ‘Stretch-Fit’ FLEXX motorhoes.

Zet je je motor aan het einde van het seizoen schoon onder een motorhoes voor binnen, dan haal je deze er aan het begin van het nieuwe seizoen net zo blinkend weer onder vandaan.

Motorhoes binnen ademend

Een groot verschil tussen een motorhoes voor binnen en een motorhoes voor buiten, is dat een indoor motorhoes niet waterdicht hoeft te zijn. Hierdoor is het materiaal van een motorhoes voor binnen vaak ademend; in ieder geval van de FOX en FLEXX motorhoezen. Mocht er dus onverhoopt toch wat vocht/condens onder de hoes ontstaan, dan verdwijnt dit eenvoudig weer door materiaal.

Motorhoes carport

Geregeld staan motoren staan gestald in een ‘semi-indoor’ situatie, zoals onder een carport of in een parkeergarage. Een motorhoes voor binnen kan dan prima gebruikt worden zo lang de motorhoes niet wordt blootgesteld aan regen. Is er wel een kans dat de hoes nat kan worden door regen, bijvoorbeeld door wind, dan kan beter een motorhoes voor buiten gebruikt worden.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel, neem dan gerust contact met ons op.