Dé beste autohoes

Wanneer in het voorjaar de eerste zonnestralen doorkomen is dat voor de meeste liefhebbers het startsignaal om hun sportauto, cabriolet of klassieker weer van stal te halen. Of het nou is voor een bijeenkomst van de autoclub, een rally of een tochtje met het gezin; op zo’n moment begint het bij velen weer te kriebelen.

Meestal gaat het hier niet om ‘daily-drivers’ en staan deze auto’s geparkeerd op eigen terrein in een garage/carport of in een externe stalling/autohotel. In alle gevallen kan een premium autohoes meehelpen ervoor te zorgen dat uw auto op ieder moment schoon, droog en klaar is voor een volgende rit. Om een goede keuze te maken uit de verschillende autohoezen, zetten wij hieronder de verschillende opties uiteen.

Staat de auto binnen of buiten?

Allereerst maken we onderscheid tussen een autohoes voor binnengebruik en een autohoes voor buitengebruik. Een indoor autohoes beschermt hoofdzakelijk tegen stof en vuil en is geschikt voor gebruik in een garage, stalling of droge carport. Het materiaal van de hoes is elastisch, ademend en heeft een zachte binnenzijde waardoor de lak van de auto niet beschadigt. De zoom is sterk elastisch afgewerkt zodat de hoes zich mooi om de auto vormt.

Staat de te beschermen auto veelal buiten, dan is een outdoor autohoes de beste keuze. Dit type autohoes beschermt tegen met name vuil, regen/vocht en UV. Uiteraard zijn de outdoor autohoezen van DS COVERS aan de binnenzijde ook vriendelijk voor de autolak.

Tailor-made of universele pasvorm?

Een andere tweedeling in het assortiment betreft pasvorm: universeel of volledig op maatgemaakt. Onze autohoezen met universele pasvorm (BOXX autohoes en MAXX autohoes) zijn beschikbaar in diverse carrosserievormen, maten en kleuren voor nagenoeg iedere auto en hebben als grote voordeel dat deze uit voorraad leverbaar zijn.

Diegenen die esthetisch een stap verder willen, kunnen kiezen voor het volledig met de hand op maat laten maken van een LUXX autohoes (indoor) of SUNN autohoes (outdoor). De pasvorm volgt dan nauwkeurig de contouren en afmetingen van de betreffende auto. Zo worden onder andere spiegelzakken op precies de juiste positie aangebracht en is er keuze uit een verscheidenheid aan opties (kleuren / naadafwerkingen / logobedrukkingen) om de hoes qua styling volledig bij de auto aan te laten sluiten. De levertijd van een autohoes op maat bedraagt ca. 4 weken.

De juiste autohoes voor uw auto!

Om u te helpen de juiste autohoes voor uw auto te vinden, treft u bovenaan de pagina 'Autohoezen' een handige zoekfunctie. Hiermee vindt u snel de juiste autohoes. Kiest u voor de LUXX of SUNN autohoes op maat, dan 'ontwerpt' u met de configurator zelf eenvoudig de hoes waarna u deze kunt bestellen.

Een autohoes correct gebruiken

Een goede autohoes beschermt tegen invloeden van buitenaf, maar ook een autohoes heeft een gebruiksaanwijzing. Als specialist met meer dan 10 jaar ervaring, weten wij wat hierin belangrijk is. Alle tips & tricks op dit vlak hebben wij op de pagina ‘Gebruik en onderhoud‘ voor u op een rij gezet.

De beste autohoes?

Wat de beste autohoes voor uw auto is, is dus afhankelijk van waar u de hoes wenst te gebruiken (binnen of buiten), wat u esthetisch belangrijk vindt (pasvorm) en hoe snel u de autohoes nodig heeft. Wat in ieder geval zeker is, is dat u de beste autohoes voor uw auto kunt vinden binnen het assortiment van DS COVERS.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel, neem dan gerust contact met ons op.