Dé beste motorhoes

Met mooi weer is er geen beter vervoermiddel dan een motor. Daar is iedere bezitter van een motorrijbewijs het vast en zeker volledig mee eens. Of het nou gaat om een tourrit in het weekend of een doordeweekse woon-werk-rit, geen vervoermiddel geeft een vrijer gevoel dan een motorfiets.

Desondanks worden veel motoren niet dagelijks gebruikt en staan veel exemplaren regelmatig voor kortere of langere tijd geparkeerd. Binnen of buiten. Om ervoor te zorgen dat een motor op ieder moment schoon, droog en klaar is voor een volgende rit, kan een motorhoes uitkomst bieden. De belangrijkste overwegingen die meegenomen zouden moeten worden in de keuze voor de beste motorhoes, hebben we in dit artikel uiteengezet.

Wordt de motorhoes binnen of buiten gebruikt?

Vanzelfsprekend zijn er hoezen geschikt voor binnen- of voor buitengebruik.

Indoor motorhoezen zijn veelal van zacht, ademend materiaal en daarmee eigenlijk enkel bedoeld voor motoren die binnen of onder een afdak worden geparkeerd en niet worden blootgesteld aan bijvoorbeeld regen. Ze zorgen ervoor dat motoren beschermd blijven tegen stof, vuiligheid en krassen door langslopen of huisdieren.

Outdoor motorhoezen zijn bedoeld voor motoren die (tijdelijk) niet binnen kunnen worden gestald en dus ook tegen de verschillende elementen van het weer moeten worden beschermd (regen, sneeuw en UV). Hierdoor worden er hogere eisen gesteld aan het materiaal dat o.a. 100% waterdicht moet zijn.

Waar wordt de motorhoes gebruikt?

Gebruikt u de hoes voornamelijk op één plek, bijvoorbeeld thuis, en heeft u daar voldoende ruimte om de hoes goed op te bergen? Dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een hoes die opgevouwen wat groter is in omvang, zoals de ALFA motorhoes.

Wanneer u de hoes veelal in de opbergruimte/koffers van uw motor bewaart en/of meeneemt op uw motorvakantie dan is het in de meeste gevallen slimmer te kiezen voor een hoes die wat compacter is in opgevouwen toestand, zoals de DELTA motorhoes.

Hoe intensief wordt de motorhoes gebruikt?

Een motorhoes die 365 dagen per jaar wordt gebruikt krijgt natuurlijk meer te verduren dan een hoes die slechts enkele dagen of weken per jaar wordt gebruikt. Ook dit gegeven is van belang om mee te nemen in met name de keuze voor een motorhoes voor buitengebruik.

Onze ALFA motorhoes is dankzij o.a. de zachte voering en het hittebestendige materiaal op de uitlaatposities een zeer sterke en degelijke hoes en daarmee geschikt voor langdurig en veelvuldig gebruik. De meer ‘basic’ DELTA motorhoes is dé te kiezen hoes voor motorrijders die hun motor slechts enkele dagen/weken per jaar onder een hoes willen beschermen.

De juiste maat selecteren

Een ander belangrijk aspect bij het kiezen van de juiste motorhoes voor uw motor, is het kiezen van de juiste maat. Motoren bestaan er in legio vormen, maten en uitvoeringen waardoor er op het gebied van motorhoezen helaas niet zoiets is als een ‘one-size-fits-all’ motorhoes.

Na uitgebreide analyse van de meest uiteenlopende motormerken en -modellen hebben wij onze eigen matenrange ontwikkeld. Zo kennen wij inmiddels matenseries voor ‘Regular-Fit’, ‘Topcase-Fit’ en ‘3W-Fit’.

Voortdurend houden wij de afmetingen van nieuwe en oude motormodellen aan tegen onze maatvoeringen waarna wij het maatadvies toevoegen aan onze inmiddels zeer uitgebreide maattabellen. Hierdoor is het selecteren van de juiste maat voor nagenoeg iedere motor erg eenvoudig.

Dé beste motorhoes?

Wat nou de beste motorhoes is voor een motor is dus afhankelijk van het type motor en waar, waartegen en hoe vaak de betreffende motor beschermd dient te worden. De kans is in ieder geval erg groot dat u de beste motorhoes voor uw motor zult vinden binnen het assortiment van DS COVERS.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel, neem dan gerust contact met ons op.