Motorhoes BMW R 1250 GS

De motoren van BMW uit de GS-serie zijn echte allroad machines: zowel geschikt voor op straat als offroad. ‘Gelände/Straße’ is waar de letters GS voor staan wat onverharde weg / asfalt betekent. BMW startte de productie van het eerste GS model in de jaren 80 en vandaag de dag rollen de nieuwste modellen nog steeds van de band.

De jongste telg uit de populaire GS-familie is de BMW R 1250 GS die sinds 2019 wordt gemaakt. De motor staat bekend om zijn karaktervolle boxerblok, wendbaarheid en praktische bruikbaarheid.

Perfect-fit voor BMW R 1250 GS
Beschikbaar in een binnen- en buitenvariant
Direct uit voorraad leverbaar

BMW R 1250 GS beschermen

Hoewel de R 1250 GS bij uitstek een motor is om het hele jaar door op te rijden, is niet iedere R 1250 GS dagelijks op de weg te vinden. Staat een GS een (langere) periode stil en is er de wens deze schoon en droog te houden, dan is het raadzaam een goede motorhoes voor binnen- of buitengebruik te gebruiken.

Binnenbescherming

Een BMW R 1250 GS die voor een langere periode in een indoor situatie wordt gestald, bijvoorbeeld in een garage of parking, kan stoffig/vuil worden. Niet wenselijk natuurlijk, zeker niet als stof zich ophoopt op/tussen de kleinere, kwetsbare onderdelen van de motor. Door in deze situatie een indoor motorhoes te gebruiken, is dit eenvoudig te voorkomen. Het scheelt een (uitgebreide) schoonmaakbeurt voor wanneer de tijd weer daar is. Voor binnengebruik biedt DS COVERS één motorhoes in haar assortiment: de ‘elegante’ FLEXX motorhoes, qua pasvorm perfect geschikt voor de BMW R 1250 GS.

Buitenbescherming

GS-en die buiten worden geparkeerd worden blootgesteld aan weer en wind. Maar denk, in het voorjaar, ook aan stuifmeel en eventueel boomhars of vogelpoep. Allemaal zaken die we liever niet op een motor zien belanden. In outdoor situaties is daarom geen gek idee een BMW GS te beschermen met een premium motorhoes. Ook op dit gebied biedt het assortiment van DS COVERS een basis variant (de DELTA motorhoes) en een luxe variant (de ALFA motorhoes), beiden geschikt voor iedere GS.

Welke maat voor de BMW R 1250 GS?

Op de pagina ‘Motorhoes BMW’ vindt u precies welke maat wij adviseren voor de R 1250 GS. Vragen naar aanleiding van dit artikel kunt u stellen via onze contactpagina.

Meer nuttige/leuke informatie over de BMW R 1250 GS kunt u vindt u op de Wikipedia of Instagram pagina over deze prachtige motor.